Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Kışın en sevilen ama en az bahsedilen sebzelerinden biri bizce kereviz. Halbuki iyi yapılmış bir zeytinyağlı kereviz yemeği her daim buzdolabında dursa, ister tek başına ister diğer yemeklerin yanına yense, çok da güzel olmaz mı? Hele de bu zeytinyağlı kereviz portakallı olursa bizce en lezzetlisi!
Herkesin kolaylıkla yapacağı çok da vakit almayacak bir zeytinyağlı kereviz tarifi aşağıda. Biz tarifte portakal kullandık ama zeytinyağlı kereviz portakallı olmaz dersen, portakal ve portakal suyunu tariften çıkarabilirsin.
Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Malzemeleri
- 500gr kereviz (yaklaşık 3 kereviz)
- 1 adet portakal
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı un
- Yarım limon
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 dal maydanoz
- Tuz
Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır?
- Kerevizlerin kabuklarını soyup, çok da küçük olmayan parçalara kesiyoruz.
- Unlu limonlu suyu hazırlamak için 1.5 bardak suya yarım limonun suyunu sıkıyoruz. Kerevizin kararmasını engellemek için unlu limonlu suyun içine koyuyoruz.
- Bir yandan tavanın altı kısık ateşte açıp içine zeytinyağını ekliyoruz. Soğanı doğrayıp tavaya atıyoruz. O arada havuçları soyup gene çok küçük olmayan küplere bölüyoruz. Havuçları da tavaya atıyoruz.
- Bu arada 1 portakalın kabuğunu da tavaya soğan ve havucun üstüne rendeliyoruz. Kerevizleri de tavaya attıktan sonra portakalın suyunu da tavaya sıkıyoruz.
- En üste şeker ve tuz koyuyoruz. 25 dakika kadar üstü kapalı şekilde kısık ateşte pişiriyoruz.
- Üstünü henüz ılıkken maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!