Latte

Zerdeçallı ve Zencefilli Latte Tarifi

Son yıllarda bazı besinler, kimileri dikkat çekici faydaları kimileri ise süper gıda olmaları sebebiyle oldukça yoğun araştırılıyor, kullanılıyor ve günlük hayatlara dahil oluyor. Örneğin; matcha, chia tohumu, kinoa, goji berry (kurt üzümü), kale, zerdeçal ve zencefil adından bolca söz edilen besinler arasında yer alıyor.

Bugün hep birlikte zencefil ve zerdeçaldan oluşan çok güzel bir latte tarifi yapacağız.

İçeceklerin yanı sıra, körinin hammaddelerin biri olan zerdeçal, yemeklerde de artarak tercih edilen bir baharat konumunda. Özellikle pilav, salata ve soslarda ağırlıklı olarak kullanılıyor. Hem lezzetli hem güçlü bu baharatın popülerliği giderek artacak gibi görünüyor.

Zencefil ve zerdeçal besin içerikleri oldukça zengin iki besin. Normalde tatlarını sevmesen bile, bu tarifte her ikisine de bayılacaksın ayrıca kalori değeri de oldukça düşük. Hadi gel, şimdi bu lattenin nasıl yapıldığına birlikte bakalım. Eğer vaktim yok, daha pratik içeceklere ihtiyacım var diyorsan Juico’nun Zerdeçal Lattesi tam sana göre.

Zencefilli & Zerdeçallı Latte Nasıl Yapılır?

Pişirme ve Hazırlık Süresi: 3 dakika
Porsiyon: 1 kişilik
Porsiyon Kalori: 85

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı soyulup, doğranmış zencefil
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
  • 2 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 fiske deniz tuzu
  • 180 ml badem sütü

Tarif:

  1. Badem sütü dışındaki tüm malzemeleri güçlü bir blendera atıp karıştıralım.
  2. Badem sütünü sos tenceresinde tıkırdayana kadar ısıtıp, daha sonra ocaktan alıp blendera ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.

Afiyet olsun!