Fırında Zerdeçallı Karnabahar Tarifi
Kış yaklaşınca zerdeçalın faydaları tekrar önem kazanıyor. Sapsarı, aromatik bir baharat olan zerdeçalı birçok insan beslenme rutinine katmakta zorlanabiliyor fakat bu tarifimizle birlikte zerdeçalı severek tüketebileceksin. Kararlıyız, bu sene artık zerdeçalı hayatımıza daha fazla dahil edeceğiz! Senin için zerdeçalı kullanabileceğin leziz, besleyici ve çok düşük kalorili bu fırında karnabahar yemeğini hazırladık.
Kışın her yerde bolca gördüğümüz karnabahar zengin besin içeriği sayesinde hem sağlıklı hem de hafif tarifler hazırlamamıza yardımcı oluyor. Bu tarif sayesinde karnabahar sevmeyen çocuklara bile karnabaharı sevdirmek mümkün.
Haşlama, kızartma, fırında veya tencere yemeği olarak da değerlendirebileceğin karnabaharı biz zerdeçalla çok yakıştırdık ve kolayca yapabileceğin hem sana iyi gelecek hem de lezzetli bir yemek hazırladık. Şimdiden afiyet olsun.
Fırında Zerdeçallı Karnabahar Nasıl Yapılır?
Pişirme ve Hazırlık Süresi: 40 dakika
Porsiyon: 2 kişilik
Porsiyon Kalori: 80
Malzemeler
- Bütün karnabaharın yarısı
- 2 çay kaşığı zerdeçal
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı doğranmış taze fesleğen
Tarif
- Fırın önceden 200C’ye ayarlanır.
- Karnabahar küçük parçalara ayırılır.
- Zerdeçal, tuz ve zeytinyağı karnabaharlarla karıştırılır.
- Fırın tepsisi pişirme kağıdı ile kaplanır.
- 35 dakika pişirilir.
- Servis esnasında karnabaharlar üzerine taze fesleğen serpiştirilir.
Afiyet Olsun! 😊