Pancar Salata

Yoğurtlu Kırmızı Pancar Salatası Tarifi

Kış aylarının mucize besini pancar ile süper pratik, hafif ve bir o kadar da doyurucu ve lezzetli bir tarif seni bekliyor.

Bu sefer hazırlarken daha az zamanını alacak, ortalığı az dağıtacak, acıkma süreni kısaltacak ve yiyenlerin sevgisini kazanacak bir yoğurtlu pancar salatası tarifi hazırladık. Bu salatayı dilersen meze gibi servis edebilir veya etli/sebzeli yemeklerin yanında tüketebilirsin. Pancarı çok seviyorum ama yemek hazırlayacak vaktim yok daha pratik seçeneklere ihtiyacım var dersen, pancarın en güzel hali olan Kırmızı, Fit Kırmızı, Chia Kırmızı ve Kvass juicelarımız tam sana göre hemen sipariş verip hızlıca tüketebilirsin.

Yoğurtlu Kırmızı Pancar Salatası Nasıl Yapılır?

Pişirme ve Hazırlık Süresi: 25 dakika
Porsiyon: 2-4 kişilik
Porsiyon Kalori: 140

Ayvalı Kereviz Malzemeleri

  • 2 orta boy kırmızı pancar
  • 1 kase suyu alınmış yoğurt veya süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz

Yoğurtlu Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır?

  1. 2 adet kırmızı pancarı kabuklarını soyup yıkadıktan sonra haşlanmak üzere tencereye koyuyoruz.
  2. Pancarları çatal rahat batırabilecek kıvama gelene kadar haşlıyor, sonrasında suyunu süzerek soğutuyoruz.
  3. Pancarları dilediğimiz kalınlıkta doğruyor veya rendeliyoruz ve 1 kase yoğurdun içine ekliyoruz.
  4. 1 diş sarımsağı dövdükten sonra zeytinyağı ile birlikte tavada çay kaşığının yarısından da az miktarda tuz ile çok hafif cızırdatıyoruz.
  5. Sarımsaklı zeytinyağı karışımını, pancarlı yoğurdun üzerine ekliyor, kalan tuzu ve maydanozu da ekleyerek karıştırıyoruz.

Afiyet Olsun! 😊