Mozaik Pasta

Yağsız Şekersiz Mozaik Pasta Tarifi

Rafine şeker obezitenin, şeker hastalığının, insülin direncinin ve kan şekeri kontrolünde yaşanan sorunların baş sorumlularından biri. Şeker, sağlıksız besin maddelerinin başında gelmekle birlikte, bağışıklığı da olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Şekerin zararlarını hepimiz bildiğimiz halde onsuz da yapamıyoruz. Halbuki rafine şeker yerine kullanılabilecek sağlıklı ve doğal pek çok tatlandırıcı var. Meyveler, bal, hurma bunların sadece bazıları. Sevdiğin tatlıları şeker yerine bu doğal tatlandırıcıları kullanarak deneyebilirsin. Aşağıda okuyabileceğin, çok sevilen tariflerden Mozaik Pastayı bir de Juico yorumuyla dene deriz.

Kaç kişilik: 6-7
Hazırlama süresi: 30 dk
Bekleme süresi: 5-6 saat

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı badem
  • 2 adet orta boy muz
  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 çay bardağı sıcak süt
  • 2 yemek kaşığı ham kakao
  • 5 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
  • İçi için: 1 adet muz

Şekersiz Mozaik Pasta Nasıl Yapılır:

  1. Bademleri 200 C ısıda yaklaşık 10 dakika kavur. Soğuduktan sonra bademleri iri parçalara ayır.
  2. Yulaf ezmelerini sıcak süt ile birlikte bir kapta karıştır.
  3. Yulaf ezmesinin yumuşaması için 10 dakika boyunca ara ara karıştır.
  4. Ezilmiş muz, pekmez, keçiboynuzu tozu ve kakaoyu yulaf ezmesinin üzerine ekle ve homojen bir kıvama gelene kadar karıştır.
  5. En sonda bademleri de ekleyerek tekrar karıştır.
  6. Streç film veya pişirme kağıdına yayılmış dikdörtgen kalıba karışımın yarısını dök. Ortasına 1 adet muzu koy ve hafifçe bastır.
  7. Sonra tekrardan kalan karışımı üzerine ekle. Streç film veya pişirme kağıdı ile ağzını kapat ve 15 dakika nemlenmesi için bekle.
  8. Yaklaşık 5-6 saat derin dondurucuda beklet ve servis yapmadan 15-20 dakika önce dondurucudan çıkart.
  9. Dilimleyerek servis edebilir ve geri kalanları dondurucuda muhafaza edebilirsin.

Şimdiden afiyet olsun! 😊