Mor Lahana

Mor Lahana Salatası Tarifi ve Nasıl Yapılır?

Daha çok sebze yememiz gerektiğini hepimiz biliyoruz. Ama sebze yemek de yetmiyor, sebzeleri de rengarenk yemek gerekiyor ☺ Yeşil sebzeler kolay da, mor ve kırmızı renkli sebzeleri haftalık menülerimize katmak bazen zor olabiliyor. Halbuki mor lahana salatası yapması çok kolay ve leziz bir tarif. Üstelik çiğ yendiği için mor lahananın faydalarından da maksimum yararlanabiliyoruz. %90u su olduğu için düşük kalorili bu sebzeyi salata rotasyonuna eklemeni tavsiye ediyoruz.

İnternette pek çok mor lahana tarifleri bulabilirsiniz ama bizim mor lahana salatamız yoğurtlu (mayonezsiz) ve çok sağlıklı. Bu tarifi tek başına öğle veya akşam yemeği olarak tüketebilirsiniz. Bizim favorimiz olan mor lahana salatası tarifi bu şekilde:

Yoğurtlu Mor Lahana Salatası Malzemeleri

  • İnce ince kıyılmış yarım kırmızı lahana
  • Rendelenmiş 1 adet havuç
  • İncecik doğranmış 1 adet taze soğan
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 diş sarmısak
  • Kibrit kibrit doğranmış 1 yeşil elma
  • 1 avuç ufalanmış ceviz içi
  • Tuz, karabiber
Mor Lahana Salatası

Yoğurtlu Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır?

  1. Yıkanacak tüm malzemeleri iyice yıkayıp kurutuyoruz.
  2. Mor lahananın yarısını kesip ince ince kıyıyoruz. Havucu rendeliyoruz. Taze soğanı minik minik kesiyoruz. Cevizleri elle küçük küçük ufalıyoruz. Yeşil elmayı ise kibrit şeklinde ince doğruyoruz.
  3. Ayrı bir kasede yoğurt, sirke, limon suyu, sarımsak ve tuz karabiberi karıştırarak sos haline getiriyoruz ve salatanın üstüne dökerek çok çok iyi karıştırıyoruz.
  4. Doyurucu, sağlıklı ve çok lezzetli mor lahana salatamız hazır!

Afiyet Olsun!