İspanyol Mutfağından Gelen Lezzet:
Gazpacho Çorbası
Kimi zaman bir öğün olarak kimi zaman ise ana yemeğe geçmeden ufak bir başlangıç olarak tercih edebileceğimiz çorbalar, pratik olması ile hayatımızda vazgeçilmez bir yere sahip. Her ne kadar kışın soğuk havalarda içini ısıtmak için sıcak çorba içmek istesen de soğuk çorbaların sahip olduğu lezzet seni iyi anlamda şaşırtabilir. Sıcak havalarda ise ferahlamak için seçebileceğin birçok farklı çorba çeşidi vardır. Bu çorbalardan biri ise “Gazpacho” isimli soğuk çorba. İspanyol mutfağında oldukça ünlü olan Gazpacho çorba, pratik tarifi ve kolay ulaşılabilir malzemeleri ile denemeye değer bir lezzet!
Gazpacho Çorba ile Beslenme Düzenine Renk Kat
Günümüzde her şeye kolayca ulaşım sağlanabilmesi, senin için kolayca yapılabilecek tariflerin bile önemini yitirmesine sebep olmuş olabilir. Ancak bazı tarifler var ki, lezzeti ve basit olması ile daha da eşsiz bir hal alır. Eski zamanlarda, daha domates ile tanışılmadığı dönemlerde Gazpacho çorba; su, zeytinyağı, sirke ve ekmek parçalarından oluşuyordu. Tabi orijinal Gazpacho tarifi sadece bundan ibaretse ortaya pek lezzetli bir şey çıkacağını söyleyemeyiz. Ancak günümüzdeki tariflere baktığında domatesin tarifte baskın bir rolü olduğunu fark edebilirsin. Sirke ve salatalık gibi alışılagelmişin dışındaki malzemeler ile hafif, lezzetli ve besleyici bir Gazpacho soğuk çorba yapabilirsin!
Gazpacho Çorbası Tarifi İle Dünya Mutfağına Adım At
Oldukça basit bir şekilde yapılabilen Gazpacho çorba, fazla bulaşık çıkarmaması ve pişirilmemesi ile de çok pratiktir. Çeşitli lezzetler ve tatlar eklenilebilen Gazpacho çorbasının en lezzetli ve en basit halini seninle paylaşacağız!
Gazpacho Çorba Malzemeleri
- 5 domates
- 2 salatalık
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- Sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı sirke
- 4 dilim ekmek içi
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- Tuz
- Karabiber
- 4 su bardağı su
Gazpacho Çorba Yapılışı
- Öncelikle domatesleri, salatalıkları, soğanı ve biberi küçük küçük doğra.
- Ardından sarımsakları ve ekmek içlerini de minik parçalar halinde ekle.
- Tüm malzemeleri blenderdan geçirip elde ettiğin yoğun kıvamlı püreyi derin bir kaseye koy.
- Su, zeytinyağı, sirke ve baharatları da ekleyip çırpıcı ile karıştır.
Daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek için çorbayı süzgeçten geçirebilir ya da daha sıvı hale getirmek için su eklemesi yapabilirsin. Seçim tamamen sana kalmış! Çorbayı buzdolabında soğuttuktan sonra lezzetli ve pratik tarifin keyfini çıkarabilirsin.
Püf Noktaları: En İyi Gazpacho Soğuk Çorba Nasıl Yapılır?
Yemek yapmak bir sanat işidir. En basit tarif bile püf noktalar ile bir şahesere dönüşebilirken yanlış adımlar ile felakete sürüklenebilir. Oldukça basit ve lezzetli bir Gazpacho çorba yapmak için bazı püf noktalardan yardım alabilirsin.
Örneğin salatalığın acı tadını yok etmek için salatalığın iki ucundaki başları kesebilirsin. Kestiğin bu başları, salatalığın kalan kısımlarına sürterek beyaz bir sıvının çıkmasını sağlayabilirsin. Salatalığın acılığını alan bu hamleyi ister çorba yaparken istersen salata yaparken kullanabilirsin! Gazpacho çorba miktarını ayarlayamadın mı? Hiç sorun değil, hazırlamış olduğun çorbayı 2 ila 3 gün boyunca buzdolabında hava almayan bir kapta saklayabilir, dilediğin an içebilirsin.
Gazpacho Çorba İle Sağlıklı Bir Öğünün Keyfini Çıkar
Bir tarif ne kadar pratik olursa olsun, eğer sağlıklı değilse tercih edilmeyebilir. Ama konu Gazpacho çorba ise bunun hakkında endişelenmene hiç gerek yok! Çorba yapmaya üşeniyor ama lezzetli ve sağlıklı bir çorba özlemi çekiyorsan Juico Gazpacho Çorbasını deneyebilirsin!