Avokado Pudding

Ayvalı Kereviz Yemeği Tarifi

Kış aylarının iki favori meyve ve sebzesi ayva ve kerevizin bir araya gelmesiyle yapılan Ayvalı Kereviz Yemeği, bu aralar oldukça konuşuluyor. Bir televizyon dizisinde yer almasıyla bir anda popüler olan yemek, sağlıklı beslenmek isteyenler ve hafif öğün tercih edenler için ideal.

Ege usulü pişirilen yemeklerden biri olan Ayvalı Kereviz, az kalorili ve hafif olduğu için de tam bir diyet yemeği. Aynı zamanda birden fazla sebze içeriği ve portakal suyu sayesinde de bolca vitamin içeriyor. Kereviz sevmeyenlerin bile bayılarak yiyeceği bu yemeği gelin birlikte yapalım.

Ayvalı Kereviz Malzemeleri

  • 3 adet kök kereviz
  • 1 adet ayva
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı yenibahar (tercihen)
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı

Ayvalı Kereviz Nasıl Pişirilir?

  1. Öncelikle kök kerevizleri iyice yıkayarak soyuyoruz. İkiye böldüğünüz kerevizleri tercihinize göre enginar formatına getirebilir ya da küp şeklinde doğrayabilirsiniz. Ardından kerevizleri limonlu suya koyarak bir süre rahat bırakıyoruz.
  2. Tavaya koyduğumuz yarım çay bardağı zeytinyağına, ince ince doğradığımız soğan ve sarımsak ile yarım çay kaşığı tuz koyuyoruz ve 2-3 dakika pişiriyoruz. Ardından küp şeklide doğradığımız havuç, patates ve ayvayı ekliyoruz. 1 çay kaşığı yenibahar da ekleyerek 2 dakika daha pişiriyoruz.
  3. Bir tencereye kerevizleri diziyoruz, eğer küp şeklinde doğramışsanız öylece bırakabilirsiniz. Enginar formundaki kerevizlerin ortalarına hazırladığımız harçtan koyuyoruz. Üzerine 1 bardak portakal suyu, 1 bardak su, 1 tatlı kaşığı şeker, yarım çay kaşığı tuz ve 2 adet kuru defne yaprağını ekliyoruz. Kapağını kapatıp 15 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
  4. Çatal ile kontrol ettiğiniz ayvalı kereviz yemeğinizi ocaktan alıp servis için ılımasını bekleyebilirsiniz. Servis ederken yemeğinize daha da lezzet katmak için üzerini dere otu ya da maydanoz ile süslemenizi tavsiye ederiz.

Afiyet Olsun!